معمولا هر نژاد و هر قومی سبک بینی خاص خود را داشته و فرم آن نمایانگر آن است. باید گفت که بینی آسیایی نیز یکی از مدل های بینی است که در بین مردم آسیایی ، خاورمیانه و حتی در آفریقا به چشم می خورد. این مدل بینی ها بر خلاف سایر فرم های بینی که برجستگی به خصوصی دارند نسبتا صاف بودن و چندان برجسته نیست. در ادامه از این مقاله همراه ما بوده تا به بررسی دقیق بینی آسیایی و نحوه جراحی کردن آنها بپردازیم.
بینی آسیایی
به طور کلی بینی آسیایی معمولاً با ویژگی های ظاهری نظیر پل بینی کوتاه و پهن، نوک بینی گرد و سوراخ بینی های بزرگ تر شناخته می شود. این ویژگی در مقایسه با بینی های دیگر افراد از نژاد های مختلف ، به ویژه نژادهای اروپایی، کاملا متمایز است. این موضوع (پل بینی کوتاه و صاف یا سوراخ بینی بزرگ) موجب آن شده که بسیاری از این افراد به انجام جراحی بینی روی آورده و اقدام به تغییر آن کنند. معمولا در بسیاری از موارد، افرادی که قصد انجام جراحی بینی آسیایی دارند، می خواهند پل بینی را بلندتر و برجسته کرده، نوک بینی را تیزتر کنند یا سوراخ بینی های کوچکتری داشته باشند. بنابراین عمل بینی آسیایی نیز مانند سایر عمل های زیبایی به دلیل کمک به فرم متناسب و متعادل به بینی انجام می شود. برخی از مزایای جراحی بینی آسیایی عبارت اند از:
- بهبود فرم بینی و متناسب شدن آن با اندام های صورت
- افزایش اعتماد به نفس
- کوچک شدن سوراخ های بینی
تفاوت بینی شرقی آسیایی با سایر بینی ها
برخی از اصلی ترین تفاوت های بینی شرقی با بینی های اروپایی عبارت اند از:
- بینی های اروپایی بیشتر استخوانی و دارای قوز برجسته هستند ؛ اما در مقابل بینی شرقی آسیایی هیچگونه برجستگی و قوزی ندارند
- بینی های اروپایی بسیار کشیده و بلند بوده که این موضوع در بینی های آسیایی به چشم نمی خورد
- بینی های شرقی دارای سوراخ های بزرگ و قابل مشاهده و بینی های اروپایی سوراخ بینی های نسبتا کوچک دارند
- در بینی های آسیایی افراد نوک بینی گرد و پهن دارند و این در حالی است که در سایر بینی ها فرم عقابی و افتاده دارند.
- البته که ناگفته نماد این تفاوت ها به صورت کلی بوده و به هیچ عنوان صد در صد برای همه صادق نیست ، ترکیب نژاد ها در طی سالها ممکن است فرم بینی ها را به صورت کامل دچار تغییر کرده باشد.
نحوه جراحی بینی آسیایی
فرایند عمل بینی آسیایی نیز مانند سایر جراحی ها بوده و نیاز به بررسی دقیق متخصص دارد. اگر دارای بینی هایی با بافت استخوانی غضروفی ضعیف هستید ، توصیه می شود که حتما پزشک با تجربه و مهارتی انتخاب کنید که توانایی پیوند زدن غضروف یا حتی فرم دهی به خود بینی را داشته باشد.چرا که همانطور که گفتیم ، بینی های آسیایی پل و برجستگی کوتاهی دارند که نیازمند ترمیم و بازسازی هستند. علاوه بر آن نکته دیگر که از اهمیت بالایی برخوردار است ، ترمیم پره های بینی و تقارن سازی آن است. تقارن کردن پره های بینی و فرم دهی اصولی از بروز انواع مشکلات تنفسی و ناهنجاری ها جلوگیری می کند.
چالش های عمل بینی آسیایی
به طور کلی عمل کردن بینی های آسیایی از چالش های بسیار بالایی برخوردار بوده که یکی از مهمترین آنها ، عدم وجود بافت غضروفی مورد نیاز است. در بسیاری از موارد ، جراح بینی برای برجسته کردن استخوان پل به پیوند زدن غضروف به بینی نیاز دارد که همین موضوع نشان دهنده پیچیدگی و چالش این جراحی می باشد. بنابراین اگر استخوان پیوند زده شده به خوبی پیوند نخورد، بینی دچار آسیب های بافتی جدی می شود.
بهبودی پس از عمل بینی آسیایی
یکی از مسائل مهمی که باید به آن توجه داشت، دوران نقاهت و بهبودی پس از عمل بینی آسیایی است. در این نوع جراحی ، به دلیل ضخامت بیشتر پوست بینی و نیاز فرد به تغییرات عمده در ساختار بینی، زمان بهبودی ممکن است طولانی تر از جراحی در سایر بینی ها باشد. معمولا در اغلب موارد، ورم بینی تا چند هفته پس از جراحی ادامه دار بوده و بیمار باید از مراقبت ها و نکات بعد از جراحی ، بهره مند باشد. برخی از مهمترین نکات بعد از عمل بینی آسیایی عبارت اند از:
- استفاده از کمپرس سرد در 48 ساعت ابتدایی بعد از جراحی
- خوردن قرص آناهیل
- خوابیدن به پشت جهت وارد شدن آسیب یا تشدید تورم بینی
- پرهیز از مصرف نمک و داشتن تغذیه مناسب
- پرهیز از انجام فعالیت های سنگین