شستشوی بینی بعد از عمل | نحوه تمیز کردن بینی

فهرست مطالب

اگر به تازگی تحت عمل بینی در تهران قرار گرفته‌اید ، ممکن است در مورد نحوه شستشوی بینی بعد از عمل خود سوالاتی داشته باشید. نگران نباشید ! این موضوع کاملاً طبیعی است و ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم. شستشوی منظم و صحیح بینی بعد از جراحی ، بخش مهمی از فرآیند بهبودی است. این کار به پاکسازی مجاری تنفسی ، کاهش تورم و التهاب و جلوگیری از عفونت کمک می‌کند. در این راهنما مرحله به مرحله ، به شما خواهیم گفت که چگونه بینی خود را بعد از عمل به درستی شستشو دهید تا بتوانید از یک بهبودی سریع و بدون درد لذت ببرید. تا پایان همراه ما باشید.

 

شستشوی بینی بعد از عمل + دکتر دوغایی

 

اهمیت شستشوی بینی بعد از جراحی 

شستشوی بینی بعد از جراحی ، چه عمل زیبایی و چه سایر جراحی‌های مربوط به بینی، از جمله اقدامات ضروری در روند بهبودی به شمار می‌رود و فواید متعددی برای سلامتی و زیبایی بیماران به همراه دارد.

در ادامه به برخی از مهم‌ترین دلایل شستن بینی بعد از جراحی اشاره می‌کنیم:

  • پاکسازی و ضدعفونی

شست و شوی داخل بینی با سرم نمکی استریل، خون، مخاط و لخته‌های خونی را از مجاری تنفسی پاکسازی می‌کند. این امر به جلوگیری از عفونت که یکی از مهم‌ترین عوارض جانبی بعد از جراحی است، کمک شایانی می‌کند.

همچنین با شستن بینی بعد از عمل ، باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زا را از حفره‌های بینی و سینوس‌ها زدوده و به کاهش التهاب و تورم در این ناحیه کمک می‌کند.

  • تسریع روند بهبودی

شستن منظم بینی ، گردش خون را در ناحیه عمل تحریک می‌کند و به تسریع روند التیام زخم‌ها و بخیه‌ها کمک می‌کند.

همچنین با مرطوب نگه داشتن مخاط بینی، از خشکی، سوزش و پوسته پوسته شدن آن جلوگیری می‌کند و به احساس راحتی بیشتر بیمار کمک می‌کند..

  • تنفس راحت‌تر

تجمع خون و لخته‌های خونی در مجاری تنفسی می‌تواند تنفس را دشوار کند. شستشو به پاکسازی مجاری تنفسی و آزاد شدن راه تنفس کمک می‌کند و نفس کشیدن را برای بیمار آسان‌تر می‌کند. بعلاوه ، با کاهش تورم و التهاب مخاط بینی ، عبور جریان هوا را تسهیل کرده و به تنفس عمیق‌تر و راحت‌تر بیمار کمک می‌کند.

  • حفظ زیبایی

شست و شوی بینی ، از ایجاد چسبندگی و انسداد در مجاری تنفسی جلوگیری می‌کند که می‌تواند منجر به مشکلات تنفسی و ایجاد ظاهر نامطلوب در بینی شود.

  • رعایت بهداشت

شستن دماغ ، بهداشت حفره‌ و سینوس‌ها را حفظ می‌کند و از بوی بد دهان که ممکن است بعد از جراحی ایجاد شود، جلوگیری می‌کند.

 

بیشتر بخوانید : آبریزش بینی بعد از جراحی

 

آموزش شست و شوی دماغ بعد از عمل

اگر به تازگی بینی خود را جراحی کرده اید و با نحوه شستشوی بینی بعد از رینوپلاستی آشنایی ندارید ، در ادامه به آموزش دقیق نحوه شستن بینی بعد از عمل پرداخته ایم :

مراحل شستشوی بینی بعد از عمل

  1. دست‌های خود را بشویید.
  2. سر خود را به جلو خم کنید ، سپس سر خود را بطور مختصر به یک طرف کج‌ کنید.
  3. محلول نمکی را به سوراخ بینی خود که در حالت کج کردن مختصر صورت به یک طرف ، پایینتر قرارگرفته است ، بریزید. (در روزهای اول پس از جراحی باید محلول نمکی را بداخل این حفره بینی اسپری کنید)
  4. محلول را با یک دم مختصر از طریق بینی بداخل بکشید و پس از گذشت چند ثانیه به آرامی آنرا به بیرون فین کنید و سپس مقداری از محلول که وارد حلق شما شده است را از طریق دهان خارج نمایید.
  5. هر سوراخ بینی را به طور جداگانه شستشو دهید.
  6. بینی خود را با دستمال تمیز پاک کنید.

نکات مهم:

  • حتما پس از جراحی فقط از سرم نمکی استریل یا اسپری های نمکی برای شستن کمک بگیرید.
  • برای شست‌وشو از آب خالص اعم از آب جوشیده شده و یا آب شیر، جدا خودداری کنید.
  • از سرنگ یا بطری مخصوص شستشویی که بتوان سر آن را به آرامی داخل حفره بینی وارد کرد، استفاده کنید.
  • این فرآیند را در ابتدا به میزان دو تا سه بار در روز یا طبق دستور پزشک خود تکرار کنید، و البته پس از گذشت یک ماه از جراحی معمولا میزان یک بار در روز کافی و مناسبتر خواهد بود.

نحوه تهیه بهترین سرم شستشوی بینی بعد از عمل در خانه

در شرایطی که دسترسی به داروخانه ندارید تا سرم شستشوی استریل خریداری کنید ، در خانه یک سرم شستشوی بینی بسازید.

مواد لازم:

  • آب مقطر یا آب جوشیده و سرد شده
  • نمک (نصف قاشق چایخوری در هر فنجان آب)

مراحل تهیه:

  1. آب را بجوشانید و بگذارید خنک شود.
  2. مقدار مشخصی نمک را به آب خنک شده اضافه کنید.
  3. خوب هم بزنید تا نمک حل شود.
  4. محلول را در بطری تمیز یا سرنگ بریزید.

مدت زمان لازم برای شست و شوی بینی بعد از عمل

با توجه به فلج شدن موقت مژک ها در مخاط بینی پس از هر جراحی بینی، شستشوی بینی بعد از عمل، عنصری بسیار مهم در فرآیند بهبودی پس از جراحی بینی بوده و از بروز عفونت های پس از جراحی پیشگیری می کند.این فرآیند را حداقل تا سه ماه پس از عمل بطور روزانه تکرار کنید، اما بهتر است نظر یک دکتر عمل بینی خوب را نیز در این مورد جویا شوید.

باید به یاد داشته باشید که هیچ وقت سعی نکنید لخته‌های خون خشک شده را با کمک وسیله یا انگشت خود خارج کنید، زیرا این کار می‌تواند به بافت‌های داخلی بینی آسیب بزند. به جای آن، از سرم شستشو استفاده کرده و سپس با استفاده از یک گوش پاک کن در صورتیکه این لخته از بافت زمینه ای جدا باشد آنرا به آرامی جدا کنید، در صورت مقاومت این لخته ها به اینکار ادامه ندهید و به پزشک خود مراجعه فرمایید . حتماً مراقب باشید که گوش پاک کن را به داخل بینی فرو نکنید تا آسیبی به بافت‌های حساس بینی وارد نشود.

دکتر دوغایی مقدم - drdooghaie.com
دکتر مهران دوغایی مقدم

دکتر مهران دوغایی مقدم ، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی هستند که از سال 1387 فعالیت رسمی خود را آغاز کرده اند. ایشان در این سال ها عمل های زیبایی زیادی مثل عمل های مربوط به بینی و صورت را به انجام رسانده اند. ایشان همواره در حال به روزکردن اطلاعات خود بوده و از به روزترین تکنیک های جهان ، مثل پرزرویشن استفاده می کنند.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت