ویروس کرونا از علائم تا نکات مهم پیشگیری

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

همه چیز درباره ویروس کرونا جدید (COVID-19)

کرونا به زبان لاتین به معنای تاج است و بیانگر شکل ظاهری ویروس کرونا است. این ویروس از حیوان به انسان منتقل می شود و برای انتقال نیاز به تکامل دارد. به همین دلیل است که کروناویروس با شدت بیشتری از علائم سرماخوردگی در انسان ظاهر می گردد. کروناویروس سیستم تنفسی انسان را درگیر می کند و برای افرادی که دچار بیماری های ریوی هستند خطرناک است. نتایج تحقیقات نشان می دهد منشا ویروس کرونا از خفاش است. کرونا ویروس جدید که به آن (COVID-19) نیز گفته می شود در سال 2019 در ووهان چین شناسایی شد. پزشکان با قرنطینه اولین فرد مبتلا به این ویروس سعی در کشف این ویروس ناشناخته داشتند. بالاخره بعد از آزمایش های مختلف این ویروس شناسایی شد و پزشکان چینی آن را از خانواده کروناویروس ها و نوع جدید و تکامل یافته آن معرفی کردند.

کرونا ویروس با سرعت زیادی در ووهان چین شیوع پیدا کرد و علت آن این بود که افراد توصیه پزشک ها را جدی نگرفته و آن را یک سرماخوردگی می دانستند. این ویروس از طریق تماس با فرد آلوده (در صورتی که مستقیم در صورت شما عطسه و یا سرفه نماید) و تماس با سطوح آلوده به ویروس کرونا منتقل می شود. این ویروس تا ساعت ها می تواند زنده بماند.

 

علائم ویروس کرونا

علائم این ویروس بسیار شبیه به آنفولانزا و سرماخوردگی است و با استفاده از کیت های مخصوص و آزمایش می‌توان این بیماری را تشخیص داد. اما کرونا ویروس علائمی دارد که تا حدودی می توان ان را تشخیص داد. تب، سرفه خشک و مداوم، تنگی نفس و اسهال و استفراغ از جمله علائم کروناویروس ها هستند. این ویروس جدید ریه ها را درگیر می کند و در مواردی باعث مرگ بیمار می‌شود. شاید آمارهای فوتی این بیماری زیاد باشد اما جای نگرانی نیست زیرا این ویروس در صورتی می تواند باعث مرگ فرد شود که شخص بیمار دچار بیماری های ریوی، قلبی و عروقی باشد.

 

پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

  • دست های خود را به صورت مداوم با صابون و سایر مواد شوینده بشوئید
  • اگر بیرون از منزل هستید سعی کنید مرتب دست های خود را با ژل و الکی ضدعفونی کنید
  • از دست زدن به سایر سطوح جلوگیری کنید
  • در حد ممکن سعی کنید در خانه بمانید
  • از نزدیکی به افرادی که سرماخورده اند خودداری کنید
  • از مواد و خوراکی هایی که باعث تقویت سیستم دفاعی بدن شما می شود استفاده کنید.(ویتامین C – ویتامینA و سایر ویتامین ها ). تنها به مصرف قرص و مکمل های ویتامین اکتفا نکنید از میوه جات وس بزیجات حاوی ویتامین C استفاده کنید.

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت دست های خود را با آب گرم و مرتبا با صابون باید شست و شو دهید. مدت شستن دست ها باید 20 ثانیه زمان ببرد. اما شستن دست ها اصول خاصی دارد که ما در لینک زیر ویدیویی از نحوه صحیح شستن دست ها را برای شما قرار داده ایم.

لینک ویدیو

ماسک و جلوگیری از ابتلا به کروناویروس

در صورتی که بیمار هستید با استفاده از ماسک می توانید از انتقال ویروس به سایر افراد جلوگیری کنید. هم چنین استفاده از ماسک باعث می شود تا حدود زیادی از انتقال ویروس از طریق افراد دیگر جلوگیری شود. پس توصیه می شود در مکان های شلوغ از ماسک استفاده کنید. بهترین ماسک، ماسک های فیلتر دار هستند. استفاده از ماسک جراحی کمک چندانی به جلوگیری از ابتلا به این ویروس نمی کند پس لازم است تا حتما از ماسک های فیلتر دار استفاده کنید. هم چنین استفاده از ماسک اصول خاصی دارد که برخی افراد از آن آگاه نیستند.

اگر از ماسک جراحی استفاده می کنید بهتر است بدانید که آن ها یکبار مصرف هستند و بعد از استفاده باید ماسک را درون نایلونی قرار داده و به سطل زباله بیندازید. ماسک باید کاملا ناحیه چانه و بینی شما را بپوشاند، طوریکه راه های تنفس و ورود هوا را مسدود کند. لازم به ذکر است که تنها استفاده از ماسک نمی تواند به تنهایی از ابتلا به کرونا ویروش جلوگیری کند. بلکه مهم ترین موردی که باید رعایت شود نکات بهداشتی است که در این مطلب به آن ها اشاره خواهیم نمود.

 

ترس جهانی از ویروس کرونا

شیوع گسترده ویروس کرونا و گزارش خبرها از نرخ مرگ و میر در این بیماری باعث ایجاد وحشت در جهان شده است. این ویروس خطرناک نیست زیرا نرخ مرگ و میر در این بیماری تنها 2درصد است. ویروس ابولا که از این خانواده محسوب می شود نرخ شیوع کمتر اما مرگ و میر بالایی دارد. کرونا ویروس ها شیوع بیشتری دارند و افراد بسیاری را مبتلا می کنند اما نرخ مرگ و میر در آن کمتر است. افرادی که بر اثر این ویروس فوت شدند اغلب سالخورده ها و افرادی بوده اند که مشکلات ریوی و قلبی داشته اند.

 

ویروس کرونا و کودکان

با شیوع کرونا ویروس در ایران نگرانی های بسیاری را برای والدین ایجاد نموده است. لازم است بدانید تا به حال مورد مرگ و میر کودکان بسیار پایین بوده و بیشتر مرگ و میر ناشی از کروناویروس در افراد سالمند مشاهده شده است. سعی کنید به کودک خود آموزش دهید که چطور دست های خود را به صورت صحیح شست و شو دهد. بدین منظور ویدیو آموزش صحیح دست ها را در لینک زیر برای شما قرار داده ایم. این ویدیو را به فرزند خود نشان داده و از اون بخواهید این تمرین را انجام دهد. اگر فرزند شما به مدرسه می رود نکات مهم را به اون یادآور شوید و از او بخواهید از ماسک استفاده کند و مرتب دست های خود را بشوید.

لینک ویدیو آموزش نحوه صحیح شستن دست ها 

زنان باردار و ویروس کرونا

تا کنون شواهدی مبنی بر انتقال کرونا ویروس به جنین مشاهده نشده است و این مورد توسط پزشکان در حال بررسی است. احتمال انتقال این ویروس به جنین تا حد زیادی غیر ممکن است ومادران باردار نگران این موضوع نباشند. بهتر است از قرار گرفتن در مکان های عمومی خودداری کنید و مرتب دست های خودر ا بشویید. در صورتی که علائم تنگی نفس و تب را مشاهده کردید فورا به پزشک مراجعه کنید.

مادران شیرده و ویروس کرونا

مادر شیرده مبتلا به کرونا ویروس میتواند به فرزند خود شیر بدهد اما باید به هنگام شیردهی از ماسک و دستکش استفاده کند. قبل از شیردهی و بعد از شیردهی دست های خود را به صورت صحیح بشویید. اگر مادر مبتلا به کرونا ویروس باشد و علائم شدیدی داشته باشد بهتر است تا به پزشک مراجعه و در مورد نحوه شیردهی با پزشک خود صحبت کند.

درمان کرونا ویروس

تا به حال هنوز هیچ درمان و یا واکسنی برای این بیماری تولید نشده است. اما بهتر است که نکات بهداشتی ارائه شده توسط سامان بهداشت جهانی را جدی بگیرید.

دکتر دوغایی مقدم جراح زیبایی بینی

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 1 =

جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در:
جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در: