بیهوشی جراحی بینی | جراحی با بی حسی امکان دارد؟

فهرست مطالب

یکی از عمده ترین دلایلی که باعث می شود افراد از هرگونه عمل جراحی بترسند ، بیهوشی آن است. خیلی از ما تصور می کنیم بعد از بیهوشی ، دیگر به هوش نخواهیم آمد و یا بعد از عمل با عوارض خیلی شدیدی مواجه می شویم. متقاضیان عمل زیبایی بینی هم از این قاعده مستثنا نیستند و شاید دلیلی که باعث شده تردید در دل برخی از آن ها بیفتد ، همین بیهوشی جراحی بینی است. همین مسئله باعث شده این سوال در ذهن بیماران به وجود آید که آیا جراحی بینی بدون بیهوشی قابل انجام می باشد؟ در این مقاله ، ما سعی کردیم به صورت مفصل به این سوال پاسخ دهیم. پس با ما همراه باشید.

جراحی بینی بدون بیهوشی امکان پذیر است؟

این رویکرد معمولاً برای تغییرات کوچک با روش‌های غیرجراحی مانند استفاده از فیلر یا بوتاکس مورد استفاده قرار می گیرد. اما برای جراحی‌ کلاسیک بینی یا اصلاحات کلی تر ، به بیهوشی نیاز است. انتخاب نوع بیهوشی بر اساس نوع جراحی ، ترجیحات شخصی و وضعیت پزشکی فرد انجام می‌شود. توجه داشته باشید که غیر از بیهوشی عمومی ، می توان از گزینه جراحی بینی تحت سدیشن استفاده کرد. در هر صورت جراحی بینی بدون بیهوشی ممکن نیست و نمی توان تنها از بی حسی برای این عمل استفاده کرد.

انواع بیهوشی جراحی بینی

در این قسمت ، مدل های مختلف بیهوشی عمل بینی را توضیح داده ایم تا با خیال راحت تری به سراغ این پروسه بروید.

  • سدیشن (آرام بخش) وریدی

اگرچه بسیاری از جراحان آرام بخش داخل وریدی را برای این عمل ترجیح می دهند ، اما از نظر دکتر دوغایی این روش بیهوشی ایمنی ، اثربخشی و راحتی مطلوب ندارد. عمل بینی با سدیشن از طریق وارد کردن داروی آرام بخش قوی از طریق سرم داخل وریدی انجام می شود.

آرام بخشی داخل وریدی که اغلب توسط متخصص بیهوشی انجام می شود، بیمار را به خواب عمیقی فرو خواهد برد ؛ در این روش جراحی بینی، تنفس شخص مختل نمی شود و از طرفی نیز حمایتی از مسیر راه تنفسی صورت نمی گیرد. اگرچه برخی از متخصصین بیهوشی باتجربه، در دستیابی به دوز مناسب بیهوشی بسیار ماهر هستند، اما در بسیاری از موارد بیمار کاملاً بیهوش نمی شود و حرکات ناگهانی بیمار ممکن است عمل را مختل کند.

در مقابل ، اگر بیش از حد داروی بیهوشی تزریق گردد ، تنفس بیمار تحت تاثیرقرار گرفته و متوقف می شود که این مورد برای سلامتی بیمار می تواند بسیار خطرناک باشد. علاوه بر این ، در تمام عمل های جراحی بینی خونریزی رخ می دهد. در صورتی که از راه هوایی توسط لوله تنفسی محافظت نشده باشد، خون می تواند به داخل ریه آسپیراسیون (وارد) شود که منجر به عوارض جدی خواهد شد.

در جراحی‌های طولانی ، آرام‌بخشی داخل وریدی چالش‌برانگیزتر است ، زیرا درد ناشی از جراحی یا مثانه پر باعث بی قراری بیمار خواهد شد. با اینکه این مدل از جراحی بینی بدون بیهوشی عمومی هزینه کمتری دارد ، اما در جراحیهای بینی وسیع و طولانی مدت وجود این خطرات در سدیشن وریدی، آن را از بیهوشی عمومی پایین تر قرار می دهد. و تنها در جراحیهای بینی محدود که جراح نیز زمان جراحی کوتاهی را پیشبینی می کند، توصیه می شود.

عمل بینی بدون بیهوشی در تهران

  • بیهوشی عمومی برای عمل بینی

در حالی که بسیاری از مردم احساس می‌کنند که بیهوشی جراحی بینی به صورت عمومی خطرناک‌تر از آرام‌بخشی است ، اما این موضوع حقیقت ندارد. از آنجایی که رینوپلاستی نسبت به جراحی های شکمی ، قفسه سینه یا سایر انواع جراحی نسبتاً غیر تهاجمی است ، بیمار به داروی بیهوشی کمتری نیاز دارد تا کامل بی حرکت شده و به خواب عمیق فرو رود.

در این تکنیک راه هوایی توسط یک لوله تنفسی محافظت می‌شود و با این کار ، از آسپیراسیون جلوگیری می گردد. ممکن است گاهی اوقات بیماران بعد از عمل یک گلودرد خفیف را تجربه کنند، اما این عارضه معمولاً ناشی از خود عمل است و نه از وارد کردن لوله بیهوشی عمل بینی.

از آنجایی که دوز داروی استفاده شده نسبت به موارد دیگر بیهوشی عمومی کمتر است ، عوارض جانبی عموماً خفیف و کوتاه‌مدت خواهد بود. همچنین با تزریق داروهای بی حسی توسط جراح بینی مثل لیدوکائین ، هم درد کمتر شده و هم استفاده از مسکن های نارکوتیک به حداقل می رسد. با این کار احتمال بروز استفراغ و حالت تهوع بعد از عمل بینی نیز به حداقل می رسد.

علاوه بر این ، از آنجایی که تنفس توسط ونتیلاتور انجام می شود، می توان عمق بیهوشی را تنظیم کرد تا فشار خون پایین مانده و در نتیجه کبودی ، تورم و خونریزی به حداقل برسد. زمانی که بیمار بی حرکت بوده و خونریزی هم به کمترین حد برسد ، شرایط عمل نیز مطلوب تر بوده و نتایج بهتری نیز حاصل می شود.

بیشتر بخوانید در: عوارض جراحی بینی

 

عوارض بی هوشی جراحی بینی 

شاید بزرگترین دلیلی که باعث می شود افراد نسبت به این نوع از بیهوشی جراحی بینی تردید داشته باشند ؛ ترس از تهوع و استفراغ بعد از عمل باشد. استفراغ بعد از عمل نه تنها ناخوشایند است، بلکه ممکن است به طور چشمگیری سطح فشار خون را افزایش دهد که منجر به کبودی ، تورم و ناراحتی بسیار شدیدتر می شود.

اگرچه نمی توان از بروز استفراغ بعد از عمل در همه بیماران جلوگیری کرد ، اما استفاده از بیهوشی عمومی بدون مسکن های نارکوتیک به طور چشمگیری میزان بروز این عارضه را کاهش می دهد. با ترکیب بیهوشی عمومی بدون مواد نارکوتیک با سایر داروهایی که حالت تهوع را کاهش می دهند، احتمال استفراغ بعد از جراحی تقریباً از بین می رود.

شاید جالب باشد که بدانید استفاده نکردن از داروهای مسکن نارکوتیک ، تاثیری در میزان درد شما نخواهد داشت و در اغلب موارد بیماران در 24 ساعت اولیه بعد از عمل نیازی به داروی مسکن نخواهید داشت.

سخن آخر

در این مطلب ، انواع بیهوشی جراحی بینی را توضیح دادیم. همانطور که ذکر شد بیهوشی عمومی درعمل بینی خطرناک نیست و برعکس ، می تواند مزایایی را هم با خود به همراه داشته باشد. توجه داشته باشید که عمل بینی با بی حسی قابل انجام نیست و حتما باید بیمار در خواب فرو رفته باشد. به یاد داشته باشید که هدف یک جراح بینی خوب سلامت شماست و بسته به شرایط قطعا بهترین رویکرد برایتان انتخاب خواهد شد.

دکتر دوغایی مقدم - drdooghaie.com
دکتر مهران دوغایی مقدم

دکتر مهران دوغایی مقدم ، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی هستند که از سال 1387 فعالیت رسمی خود را آغاز کرده اند. ایشان در این سال ها عمل های زیبایی زیادی مثل عمل های مربوط به بینی و صورت را به انجام رسانده اند. ایشان همواره در حال به روزکردن اطلاعات خود بوده و از به روزترین تکنیک های جهان ، مثل پرزرویشن استفاده می کنند.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت