پولیپ بینی چیست ؟ علائم و درمان آن

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

یکی از مشکلات تنفسی که ممکن است بسیاری از افراد درگیر آن باشند، پولیپ بینی (Nasal polyp) است. پولیپ بینی در واقع زائده‌های گوشتی و نرمی هستند که در مسیر تنفسی بینی ایجاد می‌شوند. ریشه تشکیل این توده‌ها می‌تواند التهابات ناشی از آسم، حساسیت و عفونت‌های طولانی مدت باشد. کوچک بودن پولیپ هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند و حتی متوجه وجود آن ها نمی‌شود. اما توده‌های بزرگ‌تر با قرار گرفتن در مسیر تنفس، باعث اخلال در تنفس می‌شوند طوریکه قطره پولیپ بینی دیگر اثری ندارد. در این مطلب به بررسی پولیپ بینی و روش های درمان پولیپ بینی می‌پردازیم. روش های مختلفی برای درمان پولیپ بینی از جمله درمان با قطره و اسپری، جراحی بینی وجود دارد و ما در این مبحث قصد داریم تا بهترین درمان پولیپ بینی را به شما معرفی کنیم.

 

برای مشاوره رایگان و دریافت نوبت با مطب دکتر دوغایی مقدم تماس حاصل فرمایید.

 

از کجا بفهمیم پولیپ بینی داریم؟

برخی از مراجعه کننده ها به خاطر وجود توده ای کوچک در بینی این سوال را از من می پرسند، از کجا بفهمیم پولیپ بینی داریم ؟ پولیپ بینی دارای علائم مختلفی است. آبریزش بینی، گرفتگی مداوم، درد در ناحیه سر، صورت و دندان‌ها فوقانی، فشار در ناحیه پیشانی، خرناس کشیدن و خارش‌های مداوم در اطراف چشم از شایع‌ترین علائم پولیپ بینی است. اما ممکن است منشا دیگری هم داشته باشند و نیاز باشد که برای تشخیص دقیق تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. چنانچه تجربه یک یا چند علامت مشکل در تنفس، دو بینی، التهاب در اطراف چشم، سردرد و تب را دارید، برای معاینات بیشتر و رفع مشکل موجود به پزشک متخصص جراح بینی مراجعه کنید. از دیگر علائم مزمن پولیپ بینی، اخلال در حس بویایی و چشایی، تجمع خلط در پشت حلق، تغییر تن صدا و عطسه های دوره‌ای است.

 

مطالب مرتبط: جراحی بینی استخوانی

 

تشخیص پولیپ بینی

در صورتی که علائم فوق شما را آزار می‌دهند، بهتر است برای تشخیص دقیق‌تر به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. تشخیص پولیپ توسط پزشک مربوطه با استفاده از چراغ قوه‌های پزشکی (رینوسکوپ) امکان‌پذیر است. چنانچه پولیپ‌ها در لابه لای سینوس‌ها تشکیل شده باشند، تشخیص آن ها با روش آندوسکوپی صورت می‌گیرد. توجه داشته باشید که تنها درصورتی که سایز پولیپ‌ها از حدی مشخص بزرگ‌تر باشند، مشکلات تنفسی پیدا خواهید کرد. تشخیص دقیق محل تشکیل پولیپ‌ها و سایز آنها با استفاده از عکس‌ برداری “MRI” و “CT Scan” انجام می‌شود. این مراحل به منظور درمان دقیق پولیپ بینی و رهایی از دردهای مزمن آن انجام می‌شود.

 

درمان پولیپ بینی

حذف این زائده‌های کوچک با روش‌های مختلفی انجام می‌پذیرد. امروزه برای درمان پولیپ بینی از روش‌های دارویی و جراحی بینی استفاده می‌شود. درمان دارویی با استفاده از ترکیبی از آنتی بیوتیک ها و آنتی هیستامین ها و کورتیکواستروئید ها به صورت موضعی استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که هرگونه استفاده از این داروها بدون تجویز پزشک نه تنها راه درمان موثری نخواهد بود، بلکه عوارض بدتری برای بدن به همراه خواهد داشت. درمان دارویی به مرور موثر خواهد بود و صبر و حوصله‌ی بیمار را می‌طلبد. معمولا برای درمان پولیپ بینی از روش دارویی استفاده می‌شود. در صورتی که سایز پولیپ‌ها بزرگ‌تر بوده و یا درمان دارویی مفید واقع نشود، از روش‌های جراحی بینی برای حذف این زائده‌ها استفاده می‌شود.

 

بهترین درمان پولیپ بینی

به جرات می‌توان گفت یکی از بهترین روش‌ها برای درمان پولیپ بینی، عمل جراحی است. امروزه از دو روش پولیپکتومی و آندوسکوپی سینوسی برای درمان پولیپ بینی استفاده می‌شود. روش پولیپکتومی رایج‌ترین روش حذف پولیپ‌های بینی است. چرا که سرپایی و بدون درد و بدون بیهوشی و عوارض ناشی از آن انجام می‌شود. روش آندوسکوپی برای حذف پولیپ‌های بزرگ‌تر و حادتر و درمان پولیپ بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هزینه عمل پولیپ بینی با توجه به میزان توده و تجربه پزشک جراح شما تعیین می شود. بنابراین برای اطلاع از هزینه عمل پولیپ بینی به مطب مراجعه کرده تا پس از بررسی های لازم، هزینه درمان پولیپ بینی معین شود.

مطالب مرتبط : جراحی بینی گوشتی

 

عوارض پولیپ بینی

قابل ذکر است که بی‌توجهی به مشکل پولیپ و عدم درمان آن به مرور می‌تواند مشکلات بیشتری ایجاد کند. مسدود شدن مسیر تنفسی و بیشتر شدن التهابات محل مناسبی برای رشد باکتری‌های بینی و دهان فراهم می‌کند. در نتیجه عفونت سینوس‌ها رخ می‌دهد که از علائم آن بوی بد دهان و به مرور تخریب ریشه دندان‌های فک بالا می‌باشد. یکی دیگر از عوارض پولیپ بینی، آپنه تنفسی یا همان احساس خفگی در خواب است. پولیپ بینی به مرور ریه‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ممکن است باعث ایجاد اختلال در عملکرد ریه شود. ایجاد آسم از دیگر عوارض عدم درمان به موقع پولیپ بینی است. افرادی دچار این مشکل هستند، به طور  دائم احساس سرماخوردگی می‌کنند. بنابراین اگرچه پولیپ بینی مشکل چندان مهمی به نظر نمی‌رسد، اما در صورت تشخیص، باید در اولین فرصت اقدام به درمان آن نمایید تا از بروز مشکلات جدی تری پیشگیری کنید.

پولیپ بینی در کودکان

پولیپ بینی در کودکان شایع است و در صورت مشاهده علائم آن می‌توان با مراجعه به پزشک مربوطه نسبت به درمان آن اقدام کنید. یکی از نشانه‌های پولیپ بینی در کودکان، رگه‌های سرخ ناحیه بینی، تب و قرمزی و تورم در ناحیه بینی و پیشانی است.

از طرفی برای جلوگیری از ایجاد پولیپ بینی در کودکان باید محیط نگهداری کودک دارای رطوبت به میزان استاندارد باشد. معمولا برای ایجاد رطوبت در محیط از دستگاه های تولید کننده بخور استفاده می‌شود. هرگونه عامل آلرژی زا مانند عطر، دود سیگار و غذاهای تند ممکن است باعث ایجاد پولیپ در کودکان شود. برای اطلاع دریافت نوبت برای درمان پولیپ بینی با عمل جراحی، با مطب دکتر دوغایی تماس بگیرید.

 

دکتر مهران دوغایی مقدم – پرشک جراح زیبایی صورت 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *