جراحی گوش راه درمان مشکلات شنوایی

جراحی گوش یکی از روش‌ های درمانی برای بیمارانی است که مشکلاتی مانند ناتوانی شنوایی ، سوراخ شدگی پرده گوش، عفونت و یا ترشح چرکی از مجرای گوش دارند. در اینجا مقصودمان از عمل گوش ،جراحی های درمانی گوش میانی و با هدف بهبود وضعیت تهویه گوش ،ترمیم سوراخ های دائمی پرده گوش و جراحی در جهت ترمیم زنجیره استخوانچه های گوش میانی در جهت بهبود کاهش شنوایی انتقالی و ریشه کن کردن عفونت های مزمن گوش می باشد. در اغلب این موارد جراحی گوش با جراحی های ماستوئیدکتومی و تمپانوپلاستی همراه می باشد و در این نوشته، جراحی های زیبایی لاله گوش در جهت بهبود وضعیت لاله ی گوش مد نظر نمی باشد. در این مقاله ، به بررسی جزئیات عمل گوش ، نحوه انجام آن ، مراحل پس از جراحی و همچنین عوارض ممکن پس از جراحی پرداخته خواهد شد. تمامی این مطالب نیز با کمک و تایید یکی از بهترین متخصصان گوش و حلق و بینی در تهران دکتر مهران دوغایی مقدم جمع آوری شده است. 

 

جراحی درمانی گوش در تهران - دکتر دوغایی مقدم

 

قبل از جراحی ، بیمار باید به پزشک خود اطلاع دهد که آیا دارای بیماری ‌هایی مانند دیابت ، فشار خون بالا یا بیماری‌های قلبی هست یا خیر. همچنین ، بیمار باید به دکتر خود اطلاع دهد که آیا او دارای حساسیت به داروهای خاصی است یا خیر. جراحی گوش در تهران معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می‌ شود. در این جراحی ، دکتر یک برش در پوست پشت گوش برای دسترسی به ساختارهای داخلی گوش ایجاد می‌ کند. سپس، با استفاده از ابزارهای خاص ، ساختارهای داخلی گوش را جراحی می ‌کند. جراحی معمولا از دو مرحله، شامل ماستوئیدکتومی در جهت ریشه کن کردن عفونتهای گوش و استخوانهای درگیر با عفونت و مرحله ی تمپانوپلاستی که شامل مراحل بازسازی استخوانچه های گوش میانی و ترمیم اختلالات پرده گوش می باشد، تشکیل شده است.پس از جراحی ، بیمار باید به مدت چند روز استراحت کند و از فعالیت ‌های سنگین خودداری کند.

چه کسانی نیاز به انجام جراحی گوش دارند ؟

انجام عمل گوش برای موارد مختلفی از جمله عفونت ، ترشح ، اختلالات شنوایی و غیره مورد نیاز است. با این حال ، تشخیص و تعیین نیاز به عمل گوش توسط پزشک متخصص انجام می شود و بسته به نوع و شدت مشکل ، روش درمانی مناسب تعیین می شود.

دوره نقاهت جراحی گوش به چه صورت است ؟

دوره نقاهت پس از عمل گوش بستگی به نوع جراحی و وضعیت بیمار دارد. اما در کل ، در این دوره بیمار باید از فعالیت ‌های شدید خودداری کند و به استراحت کافی نیاز دارد. همچنین ، بیمار باید داروهای تجویز شده توسط پزشک را مصرف کند و به تمامی راهنمایی‌ های پزشک پایبند باشد. همچنین ، بیمار باید درشستشوی سر و صورت با آب و شامپو احتیاط کند تا آب ورودی به مجرای گوش جراحی شده، نرسد. البته معمولا به دلیل گذاشتن یک پانسمان خاص داخل مجرا در حین جراحی، درصورتیکه مدت بسیار کوتاهی شستشوی سر طول بکشد وبیمار احتیاط های لازم را هم انجام بدهد ،مشکلی پیش نخواهد آمد. در کل ، در دوره نقاهت پس از جراحی گوش در تهران بیمار باید تحت نظر پزشک باشد و به تمامی توصیه‌ های پزشک پایبند باشد تا بهبودی سریع ‌تری را تجربه کند.

اقدامات ضروری قبل از عمل گوش ؟

قبل از جراحی گوش ، برخی اقدامات ضروری و مهم وجود دارد که باید رعایت شوند. در ادامه به برخی از این اقدامات اشاره می‌ کنم :

  • ملاقات با پزشک : قبل از جراحی ، باید با پزشک خود ملاقات کرده و در مورد جزئیات جراحی ، روش ‌های بیهوشی و همچنین هرگونه داروهایی که ممکن است برای شما تجویز شود ، صحبت کنید.
  • تست ‌های پزشکی : پزشک ممکن است برای بررسی سلامتی شما ، تست ‌هایی مانند آزمایش خون ، اکسیمتری ، آزمایش ادرار و غیره تجویز کند.
  • داروها : در صورتی که شما دارویی مصرف می ‌کنید ، باید با پزشک خود در مورد قطع یا تغییر داروها صحبت کنید. معمولا جهت کمتر کردن التهاب های محل جراحی و بهتر شدن نتیجه جراحی ، قبل از جراحی پزشک توصیه ها و داروهایی را برای مدت خاصی تجویز می کند،ضروری است بیمار کلیه این دستورات را به دقت انجام دهد.
  • رعایت موارد بهداشتی: شب قبل از جراحی، ضروری است دوش بگیرید و گاهی پزشک توصیه به استفاده از مواد ضدعفونی کننده خاصی برای پوست پشت گوش میکند که ضروری است آنها را انجام دهید.
  • حضور همراه : برای این جراحی ، بهتر است یک همراه با خود داشته باشید تا در صورت لزوم به شما کمک کند.
  • آمادگی روحی : قبل از جراحی ، باید به خودتان بگویید که این یک رویداد مهم و موفقیت ‌آمیز است و باید آمادگی روحی لازم را داشته باشید.

چه سنی برای جراحی گوش مناسب است ؟

سن مناسب برای عمل گوش به عوامل مختلفی مانند نوع جراحی ، وضعیت سلامتی فرد و …دارد ولی مهمترین عامل شدت بیماری زمینه ای در بیمار می باشد. در سالهای قبل بسیاری از بیماران در سنین ابتدایی کودکی و نوجوانی نیازمند چنین جراحیهایی می شدند ولی خوشبختانه امروزه بخاطر بهبود سطح بهداشت و آگاهی والدین و مراجعه زودهنگام بیماران ،به علت استفاده مناسب از درمانهای به موقع و در مواردی که بیماری گوش کودک مقاوم به درمان است انجام جراحیهای بسیار کوچک و سودمند شامل عمل برداشتن لوزه سوم و در موارد ضروری جراحی میرنگوتومی و قرار دادن لوله تهویه روی پرده گوش بیمار ،بطور قابل ملاحظه ای از تعداد کودکانی که بیماری زمینه ای به حدی پیشرفته باشد که نیازمند جراحی تمپانوماستوئیدکتومی باشند ، کاسته شده است.

چه مواردی در هزینه عمل گوش موثرند ؟

هزینه این جراحی می ‌تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد ، اما برخی از عوامل موثر عبارتند از :

  • محل کلینیک : هزینه این پروسه ممکن است در مناطق مختلف یک کشور یا کشورهای مختلف متفاوت باشد.
  • تخصص پزشک : پزشکانی که در زمینه جراحی گوش تخصص دارند ، معمولاً هزینه بیشتری دارند.
  • نوع جراحی : نوع عمل گوش که شما نیاز دارید ، می ‌تواند هزینه را تحت تأثیر قرار دهد. برای مثال ، جراحی برای برطرف کردن یک مشکل ساده هزینه کمتری نسبت به جراحی برای برطرف کردن مشکلات پیچیده ‌تری مانند بیماری‌ های خاص گوش دارد.
  • هزینه‌ های بیمارستان : هزینه‌ های بیمارستان ، از جمله هزینه ‌های اتاق ، تجهیزات و خدمات پزشکی ، ممکن است هزینه این عمل را تحت تأثیر قرار دهد.
  • هزینه‌ های پس از این عمل : هزینه ‌های پس از جراحی ، مانند داروها و جلسات پیگیری ، نیز ممکن است هزینه عمل گوش را افزایش دهد.

به طور کلی ، هزینه این پروسه درمانی می ‌تواند بین چند صد دلار تا چند هزار دلار باشد. بهتر است با در مورد هزینه‌ های مربوط به جراحی گوش در تهران با پزشک خود صحبت کنید.

چه افرادی نمی توانند عمل گوش انجام دهند ؟

بیشتر افراد می ‌توانند عمل گوش را انجام دهند ، اما برخی شرایط ممکن است مانع از انجام عمل گوش شوند. برخی از این شرایط عبارتند از :

  • مشکلات قلبی : افرادی که مشکلات قلبی دارند ، ممکن است نتوانند عمل گوش را انجام دهند.
  • مشکلات تنفسی : افرادی که مشکلات تنفسی دارند ، مانند آسم یا بیماری‌هایی که باعث مشکل در تنفس می ‌شوند ، ممکن است نتوانند این پروسه را انجام دهند.
  • بیماری‌های خاص : برخی بیماری ‌های خاص مانند دیابت ، بیماری‌ های خونی ، عفونت‌ های شدید و بیماری ‌های ایمنی‌ ممکن است مانع از انجام این پروسه درمانی شوند.
  • داروهای خاص : برخی داروها ممکن است مانع از انجام عمل گوش شوند ، به عنوان مثال داروهایی که اثرات خونریزی دارند.
  • بارداری : در برخی موارد ، این جراحی در دوران بارداری توصیه نمی ‌شود.

به طور کلی ، پیش از تصمیم گیری برای انجام عمل گوش ، بهتر است با پزشک خود در مورد شرایط خاص خود صحبت کنید و از او بپرسید که آیا شما می ‌توانید این پروسه را انجام دهید یا خیر.

مزایای این پروسه چیست ؟

  • بهبود کیفیت زندگی : با بهبود شنوایی و رفع ترشح گوش ، می ‌توانید بهبود کیفیت زندگی خود را تجربه کنید.
  • بهبود شنوایی : اگر جراحی به موقع و قبل ازتخریب استخوانچه ها در اثر عفونت های طولانی مدت انجام شود،بهترین نتیجه از نظر شنوایی بدست خواهد آمد.
  • پیشگیری از عوارض : بیماریهای عفونی مزمن گوش در صورت عدم درمان بموقع و مناسب می توانند موجب بروز عوارض زیادی شوند که از جمله می توان به کری کامل گوش ، مننژیت، انسفالیت مغزی، آبسه های مغز و پرده های مغز اشاره کرد ،با عمل به موقع از بروز تمام این عوارض پیشگیری خواهد شد.

به هر حال ، همانند هر پروسه دیگری ، جراحی گوش در تهران نیز دارای مخاطرات و عوارضی مانند خونریزی ، عفونت ، تورم ،سرگیجه و غیره است. لذا ، قبل از تصمیم گیری برای عمل گوش ، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × دو =

جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در:
جدیدترین مقالات:
اشتراک گذاری در: