جراحی بینی یا رینوپلاستی یک عمل زیبایی بسیار محبوب شناخته می شود که خانمهای زیادی آن را انجام یا قصد انجام آن را دارند. یکی از مهمترین مسائلی که باید در فرایند عمل بینی آن را در نظر داشت ، بارداری خانمها است و ممکن است این سوال برای افراد پیش آید که بارداری قبل از عمل بینی توصیه می شود یا بعد از آن؟ در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی دقیق این موضوع که بهترین زمان رینوپلاستی برای خانمهایی که قصد بارداری دارند چه زمانی است به طور کامل بپردازیم.
بارداری قبل یا بعد از عمل بینی
به صورت کلی توصیه می شود که خانمهایی که قصد بارداری دارند، عمل بینی را به بعد از زایمان به تعویق بی اندازند. این به این دلیل است که انجام رینوپلاستی بلافاصله قبل از بارداری می تواند همراه با برخی چالش ها بوده که می تواند شرایط را برای مادر دشوار کند. به عنوان مثال یکی از اصلی ترین عوارض موقتی که بعد از عمل بینی به چشم می خورد ، ورم و پف بینی است که معمولا وابسته به نوع بینی بین 2 تا حتی در برخی موارد 1 سال طول می کشد که از بین برود. از طرفی بارداری فرایندی است که با تغییر اندام بدن مادر و تغییرات گسترده در وزن و حتی ایجاد ورم همراه است. همین موضوع می تواند ورم بینی را دوچندان کرده و نتایج حاصل از رینوپلاستی را به تعویق بیندازد.
جراحی بینی و بارداری بعد از آن
چنانچه بین بارداری و شروع جراحی بینی فاصله وجود داشته باشدی هیچ یکی از آنها موجب اختلال در دیگری نخواهد شد. بنابراین توصیه میشود در صورتی که باردار هستید و قصد جراحی زیبایی بینی را دراری حتما یکی جلسه با پزشک خود مشاوره کنید. قبل از اقدام به عمل بینی بهتر است در مورد جراحی بینی یا رینوپلاستی اطلاع لازم را جمع آوری کنید و بدانید این عمل چگونه انجام میشود. عمل زیبایی بینی با روش های مختلف بی حسی انجام می شود که انتخاب هر یک از آنها به تصمیم جراح بینی شما بستگی دارد.
جراحی بینی و بارداری قبل از آن
اگر الان باردار هستید و خیلی دلتان میخواهد که جراحی رینوپلاستی را انجام دهید باید بگوییم که باید صبور باشید و منتظر باشید شرایط بدنتان بعد از بارداری به حالت ایده آل و پایدار خود برسد سپس به عمل بینی فکر کنید. برخی از باید ها و نباید ها :
- ممکن است برای جراحی بینی داروهایی تجویز شود که این اصلا برای جنین مناسب نیست و حتی ممکن است زندگی وی را به خطر می اندازد.
- داروهای بیهوشی و بی حسی تا 12 ساعت بعد از عمل هم در شیر مادر باقی میماند و این برای جنین خطر ناک میباشد.
- علاوه بر این مادر نباید حتی تا بعد از جراحی به کودک خود شیر دهد زیرا مادر در این دوره دارو مصرف میکند.
- مادر شدن برای اولین بار می توان بهترین حس در دوران زندگی شما باشد و شما نباید این حس را با استرس همراه کنید و به فکر جراحی زیبایی باشید. شما باید در این دوران به صورت تمام و کمال آرامش داشته باشید و به هیچ چیز به جز خود و کودک درون خود فکر نکنید.
- یکی از بیشترین اقدامات که ریسک دارد بیهوشی است که داروی بیهوشی از راه شیر مادر به بدن جنین راه پیدا میکند و این بدترین قسمت آن است.
بیشتر بخوانید: بیهوشی حین عمل بینی
تاثیر جراحی بینی و بارداری روی یکدیگر
باردار شدن یک پروسه بسیار پیچیده ای است که در تمامی اندام خانم ها تاثیر گذار است و تمامی بافت ها را تحت تاثیر خود قرار میدهد به عنوان نمونه تغییرات بیولوژیکی و تجمع آب در اندام هایی مانند بینی و … اثر می گذارد و این ممکن است موجب تورم بینی ، ضخیم شدن بینی، تراکم در سینوس و .. باشد به همین دلیل جراحی بینی برای خانم هایی که باردار هستند اصلا توصیه نمیشود .
برخی در زمان بارداری اقدام به جراحی بینی میکنند که این اصلا اقدام درستی نمی باشد البته ناگفته نماند که با انجام عمل بینی در بارداری ممکن است نتایج خود را حاصل شود ولی به دلیلی تورم بینی، تغییرات قابل مشاهده نیستند اما چون جراحی بینی ممکن است عوارضی همچون تنگی نفس را در بر داشته باشد، این ممکن است فرد را در زمان بارداری آراز دهد. همچنین علاوه بر همه موارد گفته شده زایمان طبیعی به دلیل فشار وارده می تواند موجب تغییر فرم آسیب به بافت های بینی نیز بشود.
امکان بارداری بعد از جراحی بینی وجود دارد ؟
بهبودی بعد از عمل بینی یک پروسه طولانی مدتی است که این در هر فرد ممکن است متفاوت باشد. در صورتی که زخم ها بهبود پیدا کند، ساختار بینی و غضروف ها محکم تر شوند که این پروسه حدود 2 الی 3 ماه زمان گیر است، شما می توانید به باردار شدن فکر کنید.
البته این را بگوییم که برای مطمئن شدن و در نظر گرفتن تمامی جوانب می توانید تا یک سال صبر کنید تا تمامی عوارض مانند درد، التهاب و … به طور کامل برطرف شود.
جراحی های کوک دیگری مانند بالا بردن نوک بینی و مانند آن چون نیاز دارد که به فرد بی حسی تزریق شود بنابراین این ممکن است به جنین در رحم مادر آسیب برساند، بنابراین بهترین راه این است که تا حداکثر زمان ممکن صور باشید.
آیا در صورت بارداری می توان بینی را عمل کرد؟
خیر؛ از آنجایی که عمل بینی تحت بیهوشی انجام می شود و پس از آن فرد باید از انواع دارو های آنتی بیوتیک یا رفع ورم استفاده کند ، باید گفت که عمل بینی حین بارداری بسیار خطرناک و می توان ممنوع است. البته که مشاهده شده برخی افراد در هفته های اولی از بارداری ، اقدام به جراحی بینی داشته اند که این عمل را با توجه به شرایط فرد و مشورت پزشک گوش ، حلق و بینی و پزشک زنان صورت گرفته است. همچنین می بایست قبل از عمل بینی در مورد جراح خود بررس و تحقیق های لازم را بعمل آورید تا بتوانید به بهترین نحو جراحی بینی را برای شما انجام دهد و بهترین نتیجه را داشته باشد. نکات لازم برای انتخاب یک دکتر بینی خوب را در این مقاله مطالعه کنید.