نکروز بینی یا مرگ بافت بینی یک مشکل بسیار جدی و خطرناک است که می تواند حتی موجب تخریب کامل بافت بینی و از بین رفتن آن شده و فرم آن را به صورت کامل تغییر دهد. در اکثر موارد ابتلا به نکروز بینی ، درمان آن با استفاده از دارو یا سایر روشها امکان پذیر نبوده و فرد نیازمند انجام انواع جراحی های ترمیم بافت مرده خواهد بود. در ادامه از این مقاله همراه ما بوده تا به بررسی علت نکروز و نحوه درمان آن آشنا شوید.
نکروز بینی چیست؟
به صورت کلی نکروز بینی به مرگ بافت سلول های بینی یا قطع جریان خون در ناحیه گفته می شود که عوارض بسیار جدی به دنبال دارد. نکروز بینی می تواند موجب بروز مشکلات تنفسی و مشکلات ظاهری بسیار حاد از جمله تخریب کامل ساختار بینی
به دنبال دارد. یکی از مهمترین علائم نکروز در بینی ، قرمزی بینی ، تورم شدید ، درد و تغییر رنگ به بنفش ، آبی ، سیاه و قهوه ای می باشد. این تغییر رنگ در اثر مرگ کامل بافت ها به وجود آمده و در برخی موارد بی توجهی به درمان آن می تواند علائمی همچون بوی بد و خروج ترشحات عفونی را نیز به همراه داشته باشد.
علت نکروز بینی چیست؟
بروز نکروز بینی شایع نبوده و در برخی موارد بسیار نادر به چشم می خورد ؛ البته که دلایل متعددی می تواند سبب بروز نکروز شود که در ادامه برخی از آنها را بررسی کرده ایم:
- تزریق فیلر ها یا ژل های پر کننده به منظور فرم دهی به بینی
- بی توجهی به جریان خون در حین جراحی بینی یا فشار بیش از حد به بینی
- عفونت های شدید بدن یا ابتلا به برخی بیماری هایی چون سلولیت
- کاهش یا انسداد مسیر اکسیژن رسانی
- بیماری های پیش زمینه ای از جمله دیابت یا اختلال عروقی
- تزریق هرگونه ماده به بینی
- استعمال یا اعتیاد دخانیات
- تکنیک غیر اصولی برای عمل بینی
آیا تزریق فیلر موجب نکروز بینی می شود؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که بله متاسفانه تزریق غیر اصولی یا استفاده از فیلر پرکننده نامرغوب می تواند سبب بروز نکروز بافت بینی شود. نکروز بینی در اثر تزریق فیلر زمانی رخ می دهد که فیلر به اشتباه وارد یکی از رگ های خونی اصلی بینی شده یا فشار بیش از حد به بافت های این ناحیه وارد شود. این موضوع می تواند موجب انسداد عروق ناحیه تحت تزریق قرار گرفته و قطع جریان خون در بافت های بینی شود که در نهایت نکروز بینی را به دنبال دارد. از آنجایی که بینی دارای بافت پیچیده عروق بسیار زیاد است ، کوچک ترین خطا در نحوه تزریق می تواند عواقب این چنینی به دنبال داشته و سبب مرگ همیشگی بافت بینی شود. در نتیجه اگر قصد فرم دهی به بینی با استفاده از تزریق فیلر را دارید ، حتما به یک متخصص با تجربه یا دکتر بینی در این زمینه مراجعه نموده و از سلامت فیلر و متریال اطمینان حاصل کنید.
نکروز بینی چگونه درمان می شود؟
معمولا نحوه درمان نکروز بینی با توجه به میزان و شدت بروز عارضه تعیین می شود. برای مثال در برخی مواردی که نکروز به درستی و در اسرع وقت تشخیص داده شود ، ممکن است با استفاده از دارو ها قابل درمان باشد اما در مواردی که نکروز بینی حاد باشد و قابلیت رفع آن با دارو وجود نداشته باشد ، بهترین روش انجام جراحی است. اکسیژن درمانی ، داروهای جریان دهنده جریان خون ، استفاده از آنتی بیوتیکها ، از دسته روشهای غیر تهاجمی و انجام عمل جراحی ترمیم بینی تنها راه تهاجمی برای درمان بافت نکروزی به شمار می رود.
خطر نکروز بینی در چه افرادی بیشتر است؟
به صورت کلی خطر بروز نکروز بینی در اثر تزریق فیلر یا سایر علتهای بروز آن ، در افراد دارای اعتیاد یا افرادی که از دخانیات استفاده می کنند بسیار بیشتر است. استعمال سیگار یا سایر دخانیات می تواند موجب انسداد عروق شده یا عفونت شده و در نتیجه مرگ بافت را به دنبال داشته باشد. علاوه بر آن گروهی دیگر از افراد که خطر نکروز بینی در آنها زیاد است ، افراد دیابتی هستند.
سخن نهایی
نکروز بینی یک عارضه نادر و در عین حال بسیار خطرناک است. بنابراین اگر قصد هرگونه انجام جراحی یا حتی تزریق فیلر را دارید حتما به دکتر بینی و متخصص مربوطه آن مراجعه کنید. تزریق غیر اصولی یا استفاده از متریال غیر اصولی می تواند سبب بروز انواع نکروز بینی یا مرگ بافت شود.